1455 rue de la Montagne - 19 étages

Développement locatif comprenant 235 logements et situé sur le terrain adjacent à l’Hôtel Mount Stephen Club.

Informations

Autre nom: No 1455
Emplacement: 1455 rue de la Montagne, coin de Maisonneuve
Hauteur: 65 mètres - 19 étages
Architecte:
Promoteur:

  • Carttera
  • Canderel

Début et fin de la construction:
Autres informations:

  • 235 logements

Sources des informations:


PV- Séance du CCU 2021-006-10



5 Likes

Enfin le mur aveugle du Mount Stephen qui pourrait être caché!

1 Like

Mais si le nouvel immeuble est construit à la limite du terrain, ne va-t-on pas se retrouver avec un mur aveugle sur sa façade est ?

1 Like

Yessss très hâte de voir le rendu!

Très peu de détails pour visualiser.
670 m2, c’est une très grosse terrasse!
J’imagine que le 11 étages sur de la Montagne, c’est pour être au niveau du Vogue.
La terrasse pourrait être en bas de l’escalier vers l’est mais il me semble que ça serait plus intéressant sur de la Montagne avec le Quatre Saisons en toile de fond…

2 visions (65 m avec des terrasses de 670 m2 au 2e étage):

1455 de la Montagne.kmz (2,8 Ko)
1455 de la Montagne-2.kmz (2,8 Ko)

10 Likes

Enfin, les clients du Four Seasons auront quelque chose de mieux à regarder que le mur arrière vide d’un bâtiment et cet stationnement morne. Je suis impatient de voir les rendus.

2 Likes

Je sais pas si c’est un signe que quelque chose se passe, mais toutes les affiches statiques n’ont rien sur elles.


3 Likes

11/09/2021

16 Likes

Ce projet va compétitionnner directement avec la tour de Broccolini sur Sherbrooke, même clientèle.

I’m curious to see what’s proposed. This parking lot has been a gaping hole in the streetscape. Four Seasons guests and residents will lose their city views to the east, but they will no longer have to look at an expanse of pavement and the diagonal, dotted pattern on the otherwise windowless, blank backside of the Hotel Mount Stephen. Perhaps they will at least get an attractive façade to admire?

What I will never understand is why they built a blind wall on the southern portion of the building. They would have had permanent city views because Ogilvy will never be built upon.

The placement of the restaurant is a joke as well. Why have the Restaurant on the 5th floor with a terrace facing a back lane and Crescent? They could have placed the restaurant on the 7th floor with an exterior terrace on the roof of the Ogilvy building with unobstructed views all around.

1 Like

Good questions, Mondo_Grosso, especially the missed opportunity for an Ogilvy building rooftop terrace. Though hotel guests don’t have southern views, the condominium residents do with their generous terraces. The windowless north wall however doesn’t make sense to me unless it reflects some unresolved conflict with the adjacent Wanda’s “gentlemen’s club.” It seems to me that developer Carbonleo couldn’t have been happy about the presence of such an establishment next to its upmarket project. Wanda’s proprietors probably recognized that and demanded more than Carbonleo might have been willing to pay to get frontage on de Maisonneuve. As things are, I notice that the vertical notch in the front glass curtain façade would divide it exactly in half if the building were ever extended to the corner. I wonder what the price would be to make Wanda’s go away.

1 Like